Projektet fortskrider…

Det är ju ganska uppenbart att snickarboden måste utökas, alternativt göra sig av med diverse verktyg och saker. Men bara för att en liten pryl inte har använts de sista 30 åren innebär det ju inte att den aldrig mer kommer att behövas.

Den vänstra delen av ladan som alltid varit ett förråd för diverse pinnar kan man ju annektera och bygga ihop med den befintliga snickarboden. Låter ju enkelt, snabbt och smidigt…

Älskar att ha vänner som gillar att kasta pinnar, sortera ved och hjälpa till med allsköns arbete. Stort tack och kramar. Väggar och tak revs och fixades till. En ingjuten grisho i porslin bilades bort och blev sedemera en blomsterlåda på uppfarten – coolt när man vet historien. Taket togs bort i den inre delen, stolpar och strävor byttes från ruttet till nysågade. Utrymmet tömdes och började färdigställas för snickarbodkänsla…

Golv och väggar reglades upp och försågs med spontat virke från Sven. Fönster byggdes igen (dyrbart väggutrymme för diverse pinaler).

Efter att väggar och bjälkar målats, golvet oljats var det dags för vår vän Tord, den glada elektriker, att komma in. Nu har vi eluttag överallt, även i taket, 3-fas för framtida stora maskiner och el och trefas utdraget till vedboden på andra sidan huset. Blir perfekt när den “stora” vedklyven rullar in.

Fick hjälp av dottern Matilda att sortera diverse pryttlar i olika lådor, måla täckplattor mm.

Behöver naturligtvis också fixa till entrén till boden. Jämna ut marken för att kunna lägga ut stenplattor och med tanke på den svenska sommaren behövs också ett skyddande tak mot regn. Matilda hjälper till med hålen för plintarna, sågar virke, tar bort stenar och krattar runt tills pappa är nöjd ;-). Dessutom klättrade hon enkelt omkring på konstruktionen eftersom pappsen är lite höjdrädd (eller bara lat).

Kanonbra resultat. Skall bara målas svart i vår så att det sjunker in lite.

Nu ska bara alla verktyg sorteras, lådor fixas och allt placeras i ett logistiskt system så att man hittar. Men det får nog bli i vår tror jag…