Traktorn lever!

Den gamla traktorn Perra köpte in som gårdstraktor på sextiotalet och som stått i en lada de sista 20 åren är tillbaka igen.

Den gamla T-24:an från 1954 som Perra köpte in för många år sedan, och som därefter strulade och krånglade så mycket att den till sist blev oduglig har kommit tillbaka. Sven, som hade traktorn i ladan under 20 år hjälpte mig att skruva isär motorn. Allting gicks igenom, ventilfästen slipades om, kolvarna gicks igenom och tätades och den en gång så revolutionerande magnettändningen renoverades av Jan Malmqvist på Ölands veterantraktorklubb. Nu är det ju så att en så gammal, tjurig traktor startar inte automatiskt bara för att man vill det. Mycket startgas, manuell choke och nyladdade batterier fick jobba hårt innan det skakade loss i kadavret. Yiiihaaaa! Den lever!